Login
+Follow
Login

Shopping

By walkabout on 2013.06.20 In Vandra

Idag har vi kryssat mellan butikerna för att handla kläder och annat som vi behöver till vår vandring i augusti, jag hade nog aldrig trott att det skulle vara så roligt att shoppa praktiska kläder men det var det. Det känns toppen att ha kläder av bra kvalité som troligtvis kommer hålla ett bra tag och fylla sin funktion.

Äntligen har jag ett ordentligt regnställ och vandringsbyxor!

19 juni 2013-114

 

Regnjacka: Bergans of norway Super Lett Lady Jacket
Det är en riktigt lätt jacka med många bra funktioner.
Luvan går att ställa in med dragsko på tre ställen – en bak på huvudet och två fram på sidan. Framtill har den en liten skärm (som på en keps) som går att böja som man vill.

Under armarna finns ventilering med två dragkedjor på varje och på så vis kan man reglera hur stor öppning skall vara och vart man vill ha den.
Längst ned på sidorna av jackan finns dragskor för att dra åt nederdelen.
I ärmsluten finns kardborrband för att justera vidden.
Alla dragkedjor utom den stora är tejpade men den är däremot täckt med jacktyg på både in-och utsida och på utsidan stängs den igen med kardborr. Det är inte GoreTex-material men jag tror att det kan vara bra för mig som väldigt lätt blir varm och även om GoreTex-jackor andas har jag både fått berättat för mig och själv fått uppfattningen av att det blir lite varmare med dem, däremot är de mer vattentäta. Jag tycker att denna jacka känns som ett bra alternativ med en vattenpelare på 20,000.

Regnbyxa: Marmot PreCip Full Zip Pant
(Jag valde att INTE köpa den regnbyxa som ”hörde” till jackan pga priset för att jag tror inte att jag kommer använda regnbyxor lika ofta som regnjacka och därför vill jag inte lägga lika mycket pengar på det.)
Byxorna går att öppna helt på båda sidorna med dragkedja, det var ett krav jag hade för jag vill inte behöva snöra av mig kängorna för att dra på ett par regnbyxor. Knapp och dragsko finns vid benslut.

 

19 juni 2013-116 19 juni 2013-118

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandringsbyxor: Lundhags Authentic WS Pant Short

Supersköna byxor med kortare benlängd vilket är toppen då alla andra jag testat har varit alldeles för långa och det har känts som jag skulle ha släpat runt på sopsäckar hasande runt benen. Alla svarta partier är stretch vilket gör att inget stramar eller glipar när man böjer sig eller sitter på huk- toppen!
Fyra fickor: två vanliga öppna fram, som på jeans ungefär och två framtill med lock. På utsidan av benen finns ventilationsluckor med mesh som stängs med dragkedja.
Det enda som jag är lite tveksam till är att stretchpartierna inte känns lika tåliga just pga av att det är lite tunnare och stretch- men så länge jag inte åkter rutchkana nedför berget ska det väl gå bra och jag tycker att följsamheten överväger hittills.

När vi har lite mer tid tänkte vi att vi kan lägga upp detaljbilder av kläderna och kanske lite bilder på resten av sakerna som kom med hem idag!

Vi har tänkt skriva lite efter vår vandring hur vi tycker att vår utrustning har funkat, det mesta är ju oanvänt hittills så vi vet ju inte helt hundra om det är bra köp, men vi tror det. Vi har haft stor hjälp av andras reviews när vi letat utrustning och kanske kommer någon att ha användning av det vi skriver.

///Sofi

 

0 Responses to "Shopping"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Arkiv Sidor
+Follow
Kategorier

Login